Op 19-jarige leeftijd startte Oliver Van Nueten als jonge talentvolle ondernemer een zaak op die op zijn minst zinnenstrelend kan genoemd worden. De gemotiveerde meester chocolatier, afgestudeerd aan ‘Ter Groene Poorte’ te Brugge, deed zijn inspiratie en ervaring op bij de grote leermeesters zoals David Maenhout (Chocolatier M, Knokke) en Herman Janssens (Manus, Brasschaat) en heeft de chocolade als het ware door zijn aderen stromen.

Nog in het eerste jaar van de opstart blijkt Oliver internationaal een veelgevraagde gast te zijn geworden voor het geven van voordrachten, workshops en demonstraties voor het creëren van showpieces in de vorm van chocoladesculpturen. Recentelijk reisde hij naar Los Angeles (USA) en naar Takoradi (Ghana) voor demonstraties op uitnodiging. Ondanks het feit dat Oliver in de pers en media reeds ‘Chocolade Kunstenaar’ genoemd wordt blijft hij met beide voeten op de grond en focust hij zich voornamelijk op een constante verbetering van zijn skills.

Daar Oliver de jongste meester chocolatier met zijn eigen zaak is in België en hoogstwaarschijnlijk ter wereld heeft hij kunnen genieten van uitgebreide mediabelangstelling voor zijn werk. De chocolade showpieces die hij reeds creëerde trokken de aandacht van de nationale en internationale pers. Onlangs presenteerde hij bij de opening van de E3 prijs Harelbeke een levensgrote replica van een professionele racefiets, gemaakt uit 100% chocolade, aan Olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) ter gelegenheid van zijn overwinning vorig jaar, een wereldprimeur.

Oliver en zijn bescheiden team, hoofdzakelijk bestaande uit familieleden, ziet Belgische chocolade als onze nationale trots. In die zin wilt Van Nueten Chocolates de ambacht internationaal uitdragen, om zo een internationale ambassadeur te worden van traditionele Belgische chocolade met een moderne en verrassende twist.

Van Nueten Chocolates

Van Nueten Chocolates staat voor de meest hoogkwalitatieve en innovatieve chocoladeproducten voor zowel de gespecialiseerde horeca, bedrijven, events, als voor de meerwaardezoeker van ambachtelijke Belgische chocoladeproducten.

Of het nu een suikerstuk betreft of een chocoladesculptuur, geen uitdaging is ons te groot. Kijk maar naar onze publicaties en foto’s en u zult versteld staan van de mogelijkheden die er bestaan met chocolade. Tijdens demonstraties en workshops kunt u de chocolatier live aan het werk zien. Tevens kunt u een selectie ambachtelijke pralines van superieure kwaliteit proeven.

Van Nueten Chocolates heeft van chocolade- en suikerbewerking een kunstvorm weten te maken die ongetwijfeld uw zinnen zal weten te prikkelen.

Ondersteuning van het goede doel

Marlène de Wouters aanvaardde het meterschap van Van Nueten Chocolates ter ondersteuning van  Oliver als jonge, beloftevolle ondernemer.

Van Nueten Chocolates steunt MW Fund, een nationale Sportaid om de toegang tot sport voor kansarme kinderen in België te vergemakkelijken.

 

 

 

 

Openingsuren

Onze minimale openingstijden voor week 12/2020

  • Ma 17/03: Open 10.00 - 18.00
  • Di 18/03: Open 10.00 - 18.00 
  • Wo 19/03: Open 10.00 -18.00
  • Do 20/03: Open 10.00 - 18.00
  • Vr 21/03: Open 10.00 - 18.00
  • Za 22/03: Atelier gesloten 
  • Zo 23/03: Atelier gesloten 

 Andere uren mogelijk na afspraak.